Wie is er nou gek?

Het bekwaamheidsdossier is een aanhoudende zorg in ons roc. Niet vanwege de mogelijkheid die het biedt om de bekwaamheden van het personeel in kaart te brengen en te managen, maar vanwege het feit dat de onderwijsinspectie controle op de aanwezigheid ervan tot speerpunt heeft gemaakt. Er wordt nu flink gebezemd om alle relevante documenten binnen te halen. Ook ik kreeg diverse mails met daaraan gekoppeld ‘vodjes’ om mijn bekwaamheid op schrift te stellen. Mijn eigen bekwaamheidsdossier heb ik al een paar jaar geleden gemaakt in onze elo en het 1,5 jaar geleden met onze afdelingsmanager, die toen net nieuw was, gedeeld. Dit heb ik ook gemeld toen ik de eerste mail ontving. Helaas, men was niet in staat om de gewenste documenten uit mijn dossier te halen, dus of ik toch niet…? Nee, dat wilde ik niet, maar ik zag wel het dilemma waar men voor stond.
‘Zouden jullie geholpen zijn als ik zelf de documenten uit het dossier zou printen en bij de secretaresse in zou leveren?’
‘Ja, dat zou geweldig zijn.’
Aldus gedaan: dossier geopend, documenten geprint, ingeleverd bij secretaresse. Ik terug naar mijn werkplek. Twee minuten later: secretaresse bij mijn stoel.
‘???’
‘Ahum, heb je de documenten misschien ook digitaal?’
‘Waarom?’
‘De afdeling pz wil, naast de papieren versie ook een digitale versie. En nu moet ik deze afdrukken scannen.’
‘…’

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.