West meets East – dag 5

Hillside Su, het lijkt de naam van een vrouwelijke revolverheld in een slechte western. In realiteit een designhotel waar met name het kleurenconcept tot in alle details is doorgevoerd. Op de foto het restaurant met de verrassende naam Red.

image

Ook hier de boodschap: we willen wel met stagiairs werken, maar regel het wat betreft verzekeringen en vergunningen. Internationale uitwisseling blijkt dus geen piece of cake.
Lunch vindt plaats op de campus van de Akdeniz (= Middellandse zee) universiteit met twee docenten van de lerarenopleiding Engels. Hier wederom de bevestiging van wat we al wisten: vraagtekens bij de niveaus. De twee andere gesprekken die we op de universiteit hadden, gingen over de formele kanten van studenten- en docentenuitwisseling.
Omdat we vandaag veel lopend hadden gedaan, gunden we ons een taxi terug naar de stad. Aan de rand van de oude stad staat een moskee die ik graag wilde bezichtigen. Schoenen uit en naar binnen. Serene rust en geen ornamenten e.d. die de aandacht van de gelovige afleiden. In die zin snap ik de Beeldenstorm en de protestanten wel. Bij het weggaan toch nog in de fout gegaan: het is niet de bedoeling dat je je schoenen aan doet op het plankier voor de ingang, maar echt op het plaveisel. Waarvan akte.

image

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.