Twitter, een jaar na dato

Ik twitter nu ongeveer een jaar. Ik weet het niet precies, maar mijn blogpost over de eerste periode schreef ik nu een jaar geleden. Tijd om weer eens terug te kijken. Wat heeft het mij gebracht? Ik ben niet zo’n tweetopaat die een bepaald quotum aan tweets moet produceren, het moet wel overzichtelijk blijven. Ik ervaar het dus nog steeds als een soort van digitaal stamcafé, over het algemeen gezellig om rond te hangen met af en toe een zeikerd aan de toog. Ik heb nieuwe mensen leren kennen en sommige zelfs in real life ontmoet, kennis gehaald en hopelijk een beetje gedeeld. Recentelijk kwam ik via een twittercontact bij een vernissage terecht, waar een nieuw concept werd uitgeprobeerd: het schilderconcert. Heel bijzonder. Geen van mijn leerlingen twittert, waardoor ik het medium, in welke vorm dan ook, niet in kan zetten in mijn onderwijs. Ik weet nog niet of ik dat jammer moet vinden of niet. Wel heb ik sinds kort contact met een oud-leerling, die ik op deze manier direct in z’n carrière kan volgen. Verder zijn er wel een paar opvallende dingen. Steeds meer commerciëlen en organisaties zien de meerwaarde van het medium. Ik zit er niet altijd op te wachten, maar als je ze niet terugvolgt, heb je er geen last van. En dan de ego’s. Van die mensen die al honderden of duizenden volgers hebben, maar alleen maar uit zijn op nog hogere aantallen. Ze volgen je en als je niet binnen 48 uur terugvolgt, unfollowen ze weer. Al een paar keer meegemaakt, maar ook daar gaat niks aan verloren. Gek word ik van de coaches. Nog nooit zo veel coaches bij elkaar gezien als bij Twitter. Als het representatief is voor de Nederlandse bevolking, dan denkt een fors deel daarvan dat het andere deel het niet zelfstandig redt en gecoacht moet worden. Of zitten er ook een paar über-coaches bij, coaches die weer andere coaches coachen? En als laatste: twitteraars hebben geen kinderen, blijkbaar is dat een woord waar je je nageslacht niet meer mee kunt benoemen anno 2010. Nee, tweeps hebben kids!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.