Tijd-werk registratie 2

Bijna een jaar geleden schreef ik een stukje naar aanleiding van het advies van de Onderwijsraad om docenten te laten tijdschrijven. Ik heb toen aangegeven waarom ik daar een groot voorstander van ben. Nu houd ik die registratie al jaren bij in een Excel werkblad en dat voldeed tot voor kort prima. Door de toegenomen diversiteit van mijn werkzaamheden, uitbreiding van projectactiviteiten en activiteiten in het ‘private domein’, voldoet die manier van werken niet meer zo. En mijn kennis van Excel is te gering om fatsoenlijke rapportages te produceren. Ik wil verfijnder aangeven met welke activiteiten ik mij bezighoud en mijn activiteiten als zzp-er wil ik scheiden van mijn roc-werk. Op zoek naar software dus. Eisen: offline, freeware, rapportagemogelijkheid op activiteit niveau. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij een programma van Friese origine: TimeWriter. Het programma staat bij mij op de cruzer, dus ik heb er altijd de beschikking over. Mooie feature is de stopwatch functie waarmee je realtime de tijdsduur van een activiteit kunt klokken. Naast de basic uitvoering die ik gebruik, is er ok nog een betaalde pro-versie met uitgebreidere mogelijkheden voor vooral grote organisaties. Kortom, een programma dat gewoon doet wat het moet doen. Niks meer en niks minder. Mooi dat dit soort programma’s nog bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.