Roc-arrogantie, nagekomen bericht

Mijn bericht over de roc-arrogantie heeft een reactie opgeleverd. Een van mijn collega’s die nauw betrokken is bij de casus naar aanleiding waarvan ik mijn bericht schreef, voelde zich onheus bejegend. Hij heeft mij gevraagd om een gesprek, waarin hij graag zijn kant van de zaak wilde toelichten, omdat die in het krantenartikel niet aan de orde is gekomen. Omdat ik in het openbaar dingen schrijf, vind ik het ook terecht als mensen daar iets van vinden en wil ik graag het principe van weder hoor toepassen. Er wordt al veel te veel ongenuanceerd en anoniem geroepen. Vandaag hebben we een prettig gesprek gehad en mij is duidelijk geworden dat in dit specifieke geval de betrokken afdeling er veel tijd en moeite in gestoken heeft om met de betreffende cursist tot overeenstemming te komen. Deze nuance wil ik graag aanbrengen.

2 comments

  1. Tja, de volgende keer dus hoor en wederhoor vóór publicatie, net zoals een echte journalist dat hoort te doen?
    Maar netjes Paul dat je erop terugkomt en deze nuancering aanbrengt.
    Kon me al niet voorstellen dat een ROC zo arrogant zou kunnen zijn!

    1. Willem, als ik weder hoor gevraagd had vóór publicatie, had ik waarschijnlijk pas over vier weken kunnen publiceren. En het ging mij niet om de casus, maar om de gepubliceerde reactie. En het roc heeft ook de mogelijkheid om hier te reageren. Ik ben wel blij dat er nu eindelijk eens iemand vanuit het roc gereageerd heeft, brengt tenminste een gesprek op gang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.