Postscriptum

Blijkbaar gaat dat zo in Nederland: rond de Dodenherdenking is vaak wat te doen. De ingezonden brieven, rechtszaken, columns en redactionele commentaren spreken duidelijke taal: de Tweede Wereldoorlog is nog steeds een open zenuw van de Nederlandse samenleving. Het begrippenpaar slachtoffer óf dader gaat ons steeds meer in de weg zitten, belet het luisteren naar elkaar.

Vanavond kijk ik weer naar de beelden van de Waalsdorpervlakte. Vanavond luister ik naar het sonore geluid van de Bourdonklok.

Een reactie

  1. Zojuist las ik de ontroerende blogs over de dodenherdenking. In het kader van de hoop en de bevrijding wil ik graag het volgende onder de aandacht brengen. Dit jaar deden meer dan 2500 jongeren mee met Clips voor Vrijheid animatieworkshops van Stichting HOLY. Hun clips vormen een inspirerende collectie waarin zij hun mening over vrijheid uiten. Hieruit zijn 10 genomineerden gekozen en drie winnende clips. Voor meer informatie kunt u kijken op: http://www.clipsvoorvrijheid.nl/wedstrijd5mei.

    Het thema van de bevrijdingsdag is dit jaar ‘Vrijheid geef je door!’ en dit is precies wat deze jongeren doen met hun clips. Alle 10 animatieclips worden dit jaar op grote schermen getoond op verschillende bevrijdingsfestivals door het hele land.

    Help mee om de stem van de jongeren door te geven en verspreid hun gedachtegoed via een nieuwsbericht of door de clips te delen via sociale media!

    Vrijheidsgroeten van HOLY!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.