Mijn Dag van de leraar 2012


Het door mij gedachte champagneontbijt verzorgd door mijn leerlingen was er in werkelijkheid niet. Ik snap het wel: naast die ene dag naar school ook nog een (bijna) volle baan, dan is je leraar niet het eerste waar je aan denkt, vooral niet als je hem pas twee lesdagen hebt meegemaakt. Dan maar naar school getogen om iets op te snuiven van de feestelijke sfeer. De rode loper lag uit, maar ja, die ligt elke dag uit. Verder geen versiering of wat dan ook die duidde op de speciale betekenis van 5 oktober. Dan maar gewoon aan het werk. Rond koffietijd naar de automaat voor een bekertje en bij terugkomst bij toeval op een leerling gestuit die met een serveerwagen gebak rondreed. Niet dat het ergens aangekondigd was, maar het gebak was speciaal voor de feestelijke gelegenheid! En het was lekker. Af en toe de mail gecheckt of er misschien een hartelijk woord was van de o zo betrokken afdelingsmanager. Of van de college-directeur. Of van de voorzitter van het college van bestuur. Helaas. Ik weet dat je voor dankbaarheid niet het onderwijs in moet gaan, een les die ik vrij vroeg leerde. Maar op de dag dat je belangrijkste productiemiddel in het zonnetje gezet moet worden verstek laten gaan getuigt van, ja van wat eigenlijk. Ha! Halverwege de middag de elektronische nieuwsbrief! Het belangrijkste nieuws van 5 oktober was dat er storingen waren op de schermen voor NarrowCasting. Naast een mededeling over een prijsvraag, was dat het nieuws van de dag. Weer buiten gekomen viel mijn oog op de slogan waarmee onze school zich manifesteert: Beleef je toekomst NU! En ik dacht bij mijzelf: als wat ik nu net beleefd heb een blauwdruk is van mijn toekomst, dan ziet die er leeg en harteloos uit. En ik nam mij voor mijn leerlingen een ander soort toekomst dit jaar te laten beleven. Leverde de dag van de leraar 2012 toch nog wat op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.