Memories are made of this 2

Een paar maanden geleden schreef ik een bericht over het belang van het leren van bepaalde feitenkennis in de opleiding die ik verzorg. Ik kwam na wat zoeken uit bij de site van memoryspellen.nl en heb daar toen wat spellen in elkaar gezet. Het functioneerde, maar daar was ook alles mee gezegd. Plaatjes werden vervormd en het aantal sets was beperkt. Waar ik toen al bang voor was, beperkt of geen onderhoud, werd dit weekend realiteit. Ik wilde een paar nieuwe spellen maken, maar de site bleek brak. Oude spellen deden het nog, maar nieuwe kon ik niet maken. Dat betekende een nieuwe zoektocht naar een tool waar ik snel iets kon maken en waarvoor ik geen software hoefde te installeren. Na wat programma’s geprobeerd te hebben, kwam ik uit bij matchthememory.com. Als je je teksten en afbeeldingen klaar hebt, zet je in 10 minuten een spel van 12 sets kaarten in elkaar. Er zijn 7 verschillende soorten sets samen te stellen, allerlei combinaties van tekst en afbeeldingen. Gezien het twitterverkeer dat ontstond na de eerste probeersels, blijkt het in een behoefte te voorzien. Maar probeer eerst de volgende twee maar eens: kruiden en vleesbegrippen.


Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.