MC Toekomst van de elo – dag 1

Vandaag is de masterclass Hoe ziet de elektronische leeromgeving van de toekomst eruit? begonnen. Gisteren, dag 0, gelijk al op mijn donder gekregen dat ik het geen cursus mocht noemen maar dat het een online masterclass is. Interessant discussiepunt voor een andere keer lijkt me: het verschil tussen een cursus en een masterclass.
Ik ben heel bewust vandaag pas begonnen met de echte activiteiten om te zien of en op welke manier ik de geplande activiteiten zou uitvoeren. Vanmiddag liep ineens mijn mailbox vol met allemaal berichten die op het discussieplatform geplaatst waren. Ik begrijp niet helemaal waarom die berichten doorgezet worden, ze staan uiteindelijk gewoon op de site.
Vanavond een begin gemaakt met de leeractiviteiten van de eerste dag: intake vragenlijst, oriëntatie, discussiestelling en een zelftoets. De vragenlijst was zo ingevuld, de oriëntatie nam wat meer tijd. Diverse verwijzingen naar teksten rond de onderwerpen nodigen uit om ze allemaal te lezen, maar is op dit moment ondoenlijk. Ik weet nu al dat ik het met mijn geplande 15 uur voor de cursus niet ga redden. Ik heb drie documenten bestudeerd/gelezen: die over het inzetten van een elo voor een activerende manier van leren en die over het theoretisch raamwerk voor onderzoek naar motivatie. De discussiestelling heb ik verder aan me voorbij laten gaan; gezien alle reacties had ik daar niets nieuws aan toe te voegen. Restte de zelftoets. De eerste vijf, zes vragen kon ik nog wel beantwoorden, maar bij vraag zeven ging het mis. De begrippen Conversational Framework en Viable System Model zeiden me niets. Wat had ik gemist? In de oriëntatie tekst was ik ze niet tegengekomen. Een van de volgende vragen gaf een spoor: daar werd het Conversational Framework gekoppeld aan de auteur Kurilovas en die vond ik weer in de lijst met bronnen. Het document kort gescand en geconstateerd dat het wel wat tijd gaat kosten om de essentie er uit te halen. Een klusje voor de donderdag dus. Vervolgens zag ik dat de tweede dag ook al in gang gezet was met een vraag over de materie die Kurilovas beschrijft. Kan ik morgen mooi twee vliegen in één klap slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.