Litouwen dag 4, Vilnius

Vandaag stond in het teken van connected leren, een thema van het seminar. Aan de hand van een soort van playlist (zie bijlage hieronder) werd het begrip verkend in kleine groepjes. Als inleiding een filmpje van Marshall McLuhan, waarin hij connectivity voorspelt. En dat deed hij in 1965.


ConnectedLearningplaylist
Op basis van deze research werden er vergezichten van vormen van formeel en non-formeel leren besproken.

Het middagprogramma bestond uit een bezoek aan een aantal organisaties in Vilnius. Er moest een keuze gemaakt worden, voor mij werd het een bezoek aan de Code Academy. Er is een website, maar alleen in het Litouws. In deze school worden lessen coderen en computational thinking aan kinderen van 12-17 gegeven. Dit gebeurt naast het gewone schoolbestaan. De kinderen bedenken zelf projecten en gaan vervolgens onder leiding van een docent aan de gang, soort van probleemgestuurd onderwijs. Helaas konden we geen kinderen aan de gang zien.
De avond zouden we in een restaurant doorbrengen, de rest van de middag was vrij besteedbaar. Een paar foto’s van de wandeling terug naar het centrum.

Vikingschip in kerk
Litouws huis
Amfitheater op een heuvel

 

 

 

 

 

 

 

Drie kruizen op de heuvel
Gezicht op Vilnius vanaf heuvel met 3 kruizen

Het restaurant serveerde Litouwse gerechten en prima eigen bier, het bleek nl. ook een brouwerij te zijn.

Voorgerecht: salade
Hoofdgerecht: huisgemaakte worst en zuurkool

Prima salade, mankeerde niets aan. Hoofdgerecht met grove worst, geen rookworst, maar soort braadworst. Zuurkool met spekjes. Erbij grove mosterd en geroosterde aardappelen.
Goed van smaak.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.