Litouwen dag 1, Vilnius

De eerste dag in Litouwen betekende vooral de middag doorbrengen in Vilnius. Volgens schema geland, maar we (ik reisde samen met een Nederlandse deelnemer) zouden pas begin van de avond opgehaald worden ivm de aankomsttijden van andere deelnemers.
Vilnius, een stad waar ik geen beeld bij had, ondanks het inlezen via wat websites. Nu werkte het weer ook niet helemaal mee: regenachtig en koude wind. De stad heeft een aantal mooie gebouwen, maar vanwege de dag van de week konden die niet bezocht worden. Het centrum is vrij compact en in één dag te belopen. De Litouwers zelf hebben het over het oude centrum, maar vanwege de grote vernielingen van WO II is er niet veel echt ouds te vinden, maar misschien hebben we niet alles ontdekt. De markante (herstelde) gebouwen zijn bijna allemaal uit de 19e en 20e eeuw.

Na een busreis van een uur door een donker landschap, de lichtvervuiling in Nederland is echt enorm, kwamen we op de locatie. Kamers verdeeld, gegeten en de eerste sessie die in het teken stond van kennismaking en het programma van de week. En als afsluiting gezellig een uurtje borrelen, waarbij ik mijn eerste Litouwse bier scoorde. En Daugirdiskes is een oase van rust.

Synagoge
Kerk
Kathedraal
Voorkant kathedraal, gelijk een Griekse tempel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.