Kom in de kas: De Tuinkamer

We zaten in een kas. Het regende pijpenstelen. Naast mij drupte het water op de vloer, alsof ik in een lekke tent zat, maar waar ik geen seconde last van gehad heb. Het was behaaglijk warm binnen. En een bijzondere omgeving. Op het terrein van de Prionatuinen staat een kas die gedurende een aantal maanden als zomerrestaurant door het leven gaat.
We wonen inmiddels iets meer dan een jaar in Alteveer en door omstandigheden waren we nog niet zo in staat om de omgeving gastronomisch te ontdekken. Vandaag zetten we weer een volgende schrede op dit ontdekkingspad: De Tuinkamer in Schuinesloot dus. Ik beperk me tot een korte karakteristiek.

                    
Keuken                                                                                        Interieur

Amuse: Kaascreme, met krokante Haricots verts, zoetzure augurk
Voorgerecht: kalfstartaar in een omhulsel van paparikagelei, tomaatjes en krokantje van brood.
Soep: precies gaar gemaakte eidooier in smaakdragende olie, preipoeder, vloeistof van  en zoetzure augurk preibouillon en witte chocolade
Hoofdgerecht: parelhoen met jus van moerasspirea en parelhoen, plakjes van minicourgettes, poeder van Amsterdamse ui.
Dessert: Mousse van zuivel op een bedje van gekonfijte kweepeer en granola, gegarneerd met Phlox

Prima gegeten in een ongedwongen ambiance, met vriendelijke bediening.
De geschonken wijnen hadden iets spannender gemogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.