Het onfatsoen van de leraren met lef

Dit is de populairste discussie in de Linkedin groep van de leraren met lef. Maar het is typisch weer een geval van de splinter en de balk. Leerlingen zijn blijkbaar onfatsoenlijk, het gebrek aan fatsoen bij de eigen club wordt niet opgemerkt. Wat wil het geval? Gisteren heb ik een blogpost geschreven n.a.v. een tweet over deelname aan diverse initiatieven op het gebied van onderwijs. De tweet verwees naar een discussielijn in Linekdin. Ik heb daar een opmerking geplaatst waarin ik linkte naar mijn blogpost. Inmiddels is de discussie verdwenen. Waarom? Onbekend. Verbijsterd was ik echter toen ik gisterenavond ineens mijn eigen blogpost zo goed als integraal als discussielijn geplaatst zag, met de mededeling dat dit een bijdrage van mijn hand zou zijn. Maar wel geplaatst door iemand anders. Nog bonter maakte deze mevrouw het door de reactie die op mijn weblog stond, ook als reactie in de Linkedin groep op te nemen. En dat alles zonder bronvermelding. Ik heb een nogal boze reactie geplaatst met het verzoek alles te verwijderen. De discussielijn staat er nog, maar mijn reactie is niet geplaatst. En taal noch teken. In de Linkedingroep is de volgende tekst te lezen:


Blijkbaar betekent het begrip open dat onwelgevallige reacties niet geplaatst worden en dat je door gewoon plat jatwerk je discussielijnen vult. Je moet er inderdaad lef voor hebben. En geen fatsoen.

3 comments

  1. Ben benieuwd hoe men hierop gaat reageren. Ik hoop dat men er niet over na heeft gedacht. Dan is het een kwestie van onbewust onbekwaam zijn. Dat is nog het minst erg.

    1. Nou, met zo’n Engelse tekst in de majesteitelijke enkelvoud denk ik eerder dat het bewuste arrogantie is. Voor onderwijsmensen een doodzonde.

  2. Helaas moet ik constateren dat het een gesloten groep is en niet zoals hierboven een open groep, ik wacht al 2 dagen op toelating en mijn opmerking nav het plagiaat is niet geplaatst, @wilfred ik hoop met je mee maar vrees censuur omdat er 23 minuten geleden wel een reactie geplaatst is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.