Een frontsoldaat? IK?

Als ik de Volkskrant van deze week moet geloven, dan behoor ik tot een groep van uitverkorenen in onze samenleving. Samen met politieagenten en mensen in de zorg behoren werkenden in het onderwijs tot de klasse der frontsoldaten. Groepen die volgens Balkenende c.s. de professionals zijn die de publieke zaak dienen. Ik heb het even opgezocht in mijn Van Dale (12e druk), maar daarin staan wel 13 betekenissen van het woord front, maar de frontsoldaat wordt verder niet toegelicht. Wat ik mij er bij voorstel is dat een fontsoldaat vooraan staat, daar waar de eerste kogels aankomen, de hardste klappen vallen. Dus dat klopt wel met de realiteit. Heeft de overheid een financieel probleem? Hupsakee, de frontsoldaten krijgen er als eersten mee te maken. Heeft de overheid een maatschappelijk probleem? Geen punt, het onderwijs is de panacee voor alle kwalen en ongemakken. De realiteit van alle dag is echter iets grimmiger: dan voel ik me af en toe een guerrillero in mijn gevecht om fatsoenlijk onderwijs te kunnen geven. Maar ja, dat zal Balkenende er allemaal wel niet mee bedoeld hebben, laat staan dat hij er wat aan doet.

guerrillero.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.