Edubloggers koudwatervreselijk?

Eergisteren voor het eerst bij het ontzettend gezellige edubloggers diner. Karin en Jef hebben er al uitgebreid verslag van gedaan. De after-party mocht er trouwens ook zijn. Willem Karssenberg vertelde in zijn toespraakje dat er een mogelijkheid was geweest om gebruik te maken van de Round Table van MS. Nu is de club geen officiële club, dus besluitvorming rond dit soort vragen (evenals sponsoring) zal altijd wat diffuus zijn, maar persoonlijk vond ik het wel jammer dat dat ding er niet was. Ik wil wel weten wat de mogelijkheden zijn voor mijn onderwijs. Wat was er nou mooier geweest om onderwijsbloggers de rest van de wereld te laten zien dat we ook op een andere manier bezig kunnen zijn? Een gemiste kans op een soort Camelot-status. Bloggers zijn mensen die bewust de publiciteit zoeken, 24 uur openbaar zijn. Onder de bloggers die er waren, zijn een aantal gadget- en techniekfreaks (in mijn a-technische ogen dan). Volgens mij voldoende argumenten om zo’n ding op zo’n avond neer te zetten, al is het maar op een aparte tafel waar over het eet- en drinkgedrag van bloggers gepraat wordt. Maar wie weet, misschien volgend jaar. We hebben de wereld toch altijd wat te vertellen?

willem

De foto van Willem is gemaakt door PiAir.

3 comments

  1. Ik ben het niet eens met je uitspraak dat bloggers 24 uur openbaar zijn. Mag wellicht voor jou zo zijn, maar niet voor mij en een aantal anderen die daar waren.

    Los daarvan had ik het ook leuk gevonden als het ding er geweest was, al had ik het net zo leuk gevonden als er tijdens de Onderwijsdagen die erna plaats vonden beschikbaar was geweest, bijvoorbeeld bij de sessie van Wilfred.
    Het edublogdinner is in de vijf jaar dat het nu bestaat veranderd. Ik noem het groeistuipjes, geen koudwatervrees. Bedenk dat we mensen uit het onderwijs zijn, daar moet heel wat gepraat worden voordat we het met elkaar eens zijn. ;-)

    Toch nog even doorzeuren: (her)gebruik van de foto die ik van Willem gemaakt heb is prima (geef ik expliciet a href=”http://www.flickr.com/photos/piair/3021036509/”>bij de foto op Flickr), maar vermelding van de bron is daarbij een voorwaarde.

  2. Wat ik duidelijk wilde maken is dat we daar niet zozeer als privé persoon waren, maar als edublogger. Dat is een andere setting met andere mogelijkheden. En excuses voor de ontbrekende bronvermelding.

  3. Ik ben één van degenen die de Round Table niet zagen en zien zitten tijdens het edublog dinner. Ik wil daar ook over dingen kunnen praten die niet voor publicatie bedoeld zijn. Tijdens presentaties sta ik open voor tal van technologieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.