Deaf, dumb and blind

Op 18 augustus heb ik een berichtje geplaatst over een genante taalfout op de website van ons roc. We zijn inmiddels drie weken verder en er is nog niets gewijzigd op het moment dat ik dit schrijf. Wat me daaraan opvalt, is dat het roc volledig deaf, dumb and blind is als het gaat om de digitale wereld en met name de sociale media. De meisjes die iets met communicatie doen, hebben het waarschijnlijk veel te druk met onderling communiceren, in plaats van het web af te struinen en te luisteren naar wat daar gezegd wordt. Al twee jaar geven we aan dat de opleiding die ik geef door onze cursisten niet te vinden is op de website (klacht van de cursisten). Wordt niets mee gedaan. Deaf dus. Op rocnieuws zie ik berichten staan die op de nieuwspagina van de website niet te vinden zijn. Het meest recente nieuws is van 13 juli! Een rss-feed? Waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Op Twitter heeft het account 71 volgers, maar 0 tweets. Blijkbaar niets te zeggen. Dumb dus. Het klikkersgilde heeft mijn bericht gemist of heeft het taalniveau niet om te begrijpen waar het bericht over gaat. En ik vraag me af of er iemand is die beeld heeft van welke medewerkers en cursisten een weblog hebben of twitteren en wat daar allemaal gezegd wordt. Of wat er allemaal op Youtube gebeurt. Blind dus.
Vermoedelijk zal een pinball ze ook niets zeggen. Tommy was beter op zijn toekomst voorbereid.

Een reactie

  1. Een heel herkenbaar verhaal. Het is triest vast te moeten stellen dat in de organisatie wel de kennis en expertise aanwezig is, maar helaas vaak niet bij de diensten die de expertise nu juist zouden moeten hebben om daar optimala gebruik van te maken.
    Dat je een bericht eenmalig kunt maken en op verschillende platformen kunt lanceren moet ook nog ontdekt worden. De dogma’s zijn ogenschijnlijk belangrijker dan dat zo veel mogelijk mensen (medewerkers en studenten) kennis nemen van nieuws e.d..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.