Betrouwbare keurmerken? Ze bestaan nog!

Wildgroei is een ziekte van onze tijd. Of het nu om coaches, social media specialisten of ambachtelijk bereid voedsel gaat, een etiket is nog geen garantie voor kwaliteit. Ook de wereld van de keurmerken lijdt hier onder. De Engelsen zeggen terecht: the proof of the pudding is in the eating.

Op 2 oktober plaatste ik een bestelling bij de firma Laptopmaxx en betaalde per Ideal, bestelling en betaling werden keurig bevestigd. En toen begon het lange wachten. Op 10-10 maar eens een mail gestuurd, geen reactie. Op 14-10 gebeld, juffrouw kon bestelling en betaling niet terugvinden in administratie, ik zou teruggebeld worden. In de week daarna paar keer gebeld, telefoon werd niet opgenomen.
Op de website stonden een paar keurmerken en ik dacht: laat ik daar eens aankloppen, eens zien wat ze waarmaken. Op 2-11 het klachtenformulier van Stichting Thuiswinkel Certificaat ingevuld. Direct reactie ontvangen: ” Ik zal contact opnemen met de firma Laptopmaxx en uitzoeken waarom u niets meer vernomen heeft. Mocht ik meer informatie hebben dan kom ik zo spoedig mogelijk bij u terug.” Inderdaad, dezelfde dag nog reactie van het bedrijf dat er de week daarop geleverd zou worden. Op 14-11 nog niets en dus maar mail gestuurd dat ik mijn geld terug wilde hebben. Ook vanuit de Stichting Thuiswinkel een mail aan het bedrijf met het uitdrukkelijke verzoek terug te betalen. Dezelfde dag bericht van bedrijf dat het geld teruggestort zou worden. En dat was het laatste levensteken dat ik vernam van het bedrijf. Op 28-11 mail van Stichting Thuiswinkel: of er al een oplossing was. Nee, die was er dus nog steeds niet. Deze week ontving ik het bericht dat de firma Laptopmaxx geschorst is als lid van de Stichting Thuiswinkel Certificaat. Mijn geld heb ik daarmee nog niet terug, maar ik weet wel dat er een keurmerk is dat doet wat het belooft: opkomen voor de belangen van de consument.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.