Flippen in de praktijkles

By | 28 februari 2009

Sinds kort heb ik ook een Flip, een Flip Mino. Een Flipje dus. Hartstikke handig tijdens m’n praktijklessen. Ik kan nu heel snel bewijs verzamelen over van alles en nog wat. Een voorbeeld zie je hierbij. De filmpjes heb ik eerst nog bewerkt in moviemaker om er één geheel van te maken. Een andere mogelijkheid die ik ook al toegepast heb, is de volgende. Ik zet Flipje op een statief op de werkbank van een cursist en neem dan een handeling van hem/haar op. Vervolgens upload ik de opname direct naar Blip.tv die er een flash filmpje van maakt. Binnen enkele minuten kan ik die embedden in het persoonlijke weblog, dat tevens zijn portfolio is, van de cursist. Vervolgens geef ik de opdracht om er thuis commentaar op te leveren. Een volgende keer daar een voorbeeld van.

This video was originally shared on blip.tv by roccontract with a Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 license.

4 thoughts on “Flippen in de praktijkles

  1. EarlyB

    De flip in flppin’ good. Mijn vraag is, wat laat dit filmje nu zien aan de cursist of student. Hoe wordt er over gesproken. Wat zijn de leerpunten?

    Reply
  2. Paul Laaper

    @EarlyB: cursisten kunnen vaak niet reproduceren / vertellen wat ze gedaan hebben. Filmpje laat zien wat ze doen en ze krijgen de opdracht het te becommentariëren op onderdelen als veiligheid, hygiëne, vaktechniek, etc. Over dat commentaar ga ik met ze in gesprek. Dat moet de leerpunten helder maken.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *