Nieuw boek Pierre Gagnaire en Hervé This

Binnenkort (begin oktober) verschijnt er een nieuw boek van de grootheden Pierre Gagnaire en Hervé This: Cooking: The Quintessential Art. Hervé This wordt samen met Nicholas Kurti gezien als de aartsvader van de huidige belangstelling voor de wetenschappelijke benadering van het koken. Gagnaire is een grootheid op kookgebied die de uitdagingen die This formuleert in culinaire daden omzet. Vele voorbeelden daarvan zijn te vinden op zijn website. Cooking: The Quintessential Art is geen kookboek, maar een boek dat gaat over de culturele en filosofische vragen die gesteld kunnen worden in relatie tot koken en eten. Zoiets als culturele gastrosofie. Om een indruk te geven hier de titels van de hoofdstukken: The Beautiful Is the Good, Classical Ideas of Beauty, Beauty in the Middle Ages, Artistic Creativity Unbound en The Present and Future of Cooking. De boeken die ik tot nu toe van This heb gelezen zijn heel goed leesbaar. Hij slaagt er in de natuurkunde en chemie in begrijpelijke taal uit te leggen en een logische verbinding met koken en gerechten te maken. Het boek is besteld, de herfstvakantie hierbij gevuld.

 

Tagged , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

One Response to Nieuw boek Pierre Gagnaire en Hervé This

  1. janien zegt:

    Wow! Dit wil ik lezen … Of zeg ik beter najamnjam of smeksmek, maar dat klinkt nogal ongecultiveerd, onsmakelijk. Ik hou het toch liever bij mmm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *