Palet van kapucijners

kaupcijners 3×

Zoals beloofd een gerecht met kapucijners, maar dan in een nieuw jasje. Het bestaat uit drie minigerechtjes met kapucijners, ieder met hun eigen smaak: hartig, zuur, zoet. De ingrediënten die ik gebruikt heb zijn nagenoeg dezelfde als die in de warme variant gebruikt worden. Voor de gedroogde ham heb ik een Spaanse ham uit Extremadura gebruikt, de piccalilly is van Kesbeke en de aceto balsamico di Modena is van het huis Mengazzoli. Je kunt zelf allerlei smaakvariaties aanbrengen door bijvoorbeeld de kapucijners na het stomen nog kort te stoven in een klein beetje notenolie. Zorg er wel voor dat de basissmaken herkenbaar blijven. Een aardige opdracht is om op basis van het smaakprofiel een passende drank te bedenken.
Hier ook een korte video over hoe je het gerecht in elkaar zet.

Tagged , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *