Dure boeken en beschaving

Heston Blumenthal is de gelauwerde driesterrenchef van The Fat Duck. Hij is een van de groten op het gebied van de moleculaire gastronomie en heeft het begrip eetbelevenis van een nieuwe dimensie voorzien. Hij serveert bij diverse gerechten een iPod waarop bij een ingrediënt passende geluiden staan. Denk aan zee geluiden bij coquilles. Maar hij heeft weer iets nieuws bedacht. Hij is van plan een boek uit te geven dat £ 1000,- moet gaan kosten. En waarom? Omdat er twee zilveren objecten van een beroemd juweliershuis bij ‘geserveerd’ worden. Heeft niets met koken te maken, overdone dus. Ik zie dan weer de berichten voor me over exorbitante gouden handdrukken en bonussen. Ook het begrip beschaving komt weer boven borrelen. Wat betekent dat ook al weer? En betekent dat tegenwoordig iets anders dan 40 jaar geleden?

En om te laten zien waar onze beschaving allemaal toe in staat is en om een idee te krijgen van moleculaire gastronomie, hier een recept. Of het echt uit Bray komt weet ik niet.

Tagged .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *